JocDoc

Recurs educatiu que combina un pódcast i un joc amb l’objectiu de fer arribar fets cabdals de la cultura i la llengua catalana a les noves generacions.

Cantonigròs: La flama d’un concurs que va encendre la llengua

La primera ediciò es dedica al Concurs Parroquial de Poesia de Cantonigrós que es va celebrar al poble de Cantonigrós des de 1944 fins a 1968 en qué va fer-se la darrera ediciò.

Aquest concurs en llengua catalana, impulsat entre d’altres pel mestre, crìtic literari i escriptor Joan Triadù, va nèixer amb la complicitat del rector del poble i va crèixer sota l’empara del Bisbat de Vic. Nascut com a iniciativa local va anar agafant volada fins esdevenir un punt de trobada intergeneracional d’autors i autores en llengua catalana, participant inclùs des de l’exili. Joves valors i escriptors consagrats, convertien per un dia Cantonigrós i el concurs en un referent de la literatura catalana. Les grans figures de les lletres catalanes del segle XX van tenir vincle amb el concurs: Josep Carner, J.V. Foix, Carles Riba, Mercé Rodoreda, Clementina Arderiu, Maria Aurélia Capmany…

El naixement i l’evoluciò d’aquest concurs va ser la flama que va encendre la llengua, un sìmbol de lluita per la prevaléncia de la llengua i la cultura catalana. Al 1968, a la seva darrera ediciò, la 25a, doná pas a les Festes Fabra, celebraciò literária itinerant que tambè celebrá vint-i-cinc edicions.

Direcció/Producció JocDoc:    
Mamen Gallego
Direc./guió/edició pòdcast:  
Helena López
Gamificació/animació joc:         
Marta Monaj
Música sintonia/crèdits:  
Dani Peña