Helena López

Guionista, editora de so i periodista.

Llicenciada en periodisme (UAB) i graduada com a técnica especialista en imatge i so (grau superior EMAV).

Estudis de guiò cinematográfic, dramatùrgia i narrativa a l’Escuela Internacional de Cine y Televisiòn (Cuba), Forma y Trama (Madrid), Casa Amèrica (Madrid) i Universidad Internacional Menèndez Pelayo (Santander).

Actualment compagina la feina d’editora de projectes sonors amb la docéncia de diferents tallers a la comarca d’Osona.

Des d’agost de 2020, guionista i editora del Projecte Veus, podcast guardonat amb el Premi Sonor 2022 a la millor producció.

Ha treballat de co-guionista a la TV movie Res no tornará a ser com abans (Focus Audiovisual / Televisiò de Catalunya, 2015), a la gala de lliurament dels Premis Nacionals de Cultura (Generalitat de Catalunya, 2009) i a la gala de presentaciò Barcelona Aixeca el Telò (Televisiò de Catalunya, 2009).

Tambè ha treballat com a guionista i editora a les productores La Guarida Produccions i a Rodamòn (2000-2005).

Com a periodista, destaca la seva participaciò al primer equip de redactors de la revista Escribir y Publicar (Ed. Grafein) i al programa radiofónic Canarias en la Onda (Onda Cero, Isla Bonita Radio).

Com a docent ha impartit, entre altres, un taller d’escriptura de guiò cinematográfic a UNED (Santa Cruz de la Palma).

Membre del laboratori de creaciò La Innombrable (2013-2016), dirigeix ​​la lectura dramatitzada del text propi Horizontes Utòpicos (Sala Beckett, 2015). L’any següent dirigeix ​​l’espectacle Págines Callades (Cia. Fariza & Ubach, espectacle en actiu presentat al Camallera Cançò d’autor) i participa com a ajudant de direcciò a Una Casa a l’Est (Col·lectiu La Santa, Teatre Tantarantana). Al març del 2017 presenta Baixa Societat (Cia. Miranfù) amb direcciò i dramatùrgia própia.